spot_img

Završena konferencija “Znanjem do promjena”

Objavljeno:

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, 17.02.2016. godine održana je završna konferencija projekta ”Znanjem do promjena”* nositeljice udruge S.O.S.-savjetovanje, osnaživanje, suradnja iz Virovitice i partnerskih organizacija Udruga „HERA“ – za zaštitu i promicanje ljudskih prava iz Križevaca i Centar za podršku i razvoj civilnog društva „DELFIN“ iz Pakraca.

Konferenciju je uvodnim riječima otvorila predsjednica udruge S.O.S. Virovitica Desa Kolesarić koja je pozdravila sve prisutne, zahvalila im na dolasku i navela kako je baš na današnji dan udruzi S.O.S. Virovitica 16 godina djelovanja te je predala riječ voditeljici projekta Jeleni Kolesarić. Voditeljica projekta je prisutnima prezentirala osnovne informacije o projektu te uspješnost provedbe aktivnosti kroz ostvarene rezultate. Projekt „Znanjem do promjena“ doprinio je unaprjeđenju sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga te jačanju partnerstva i suradnje civilnog društva s ostalim dionicima koji djeluju u području pružanja socijalnih usluga i to na području triju županija: Virovitičko-podravske, Koprivničko-križevačke i Požeško-slavonske.

Projekt se provodio kroz različite aktivnosti koje su rezultirale osnaženim kapacitetima organizacija civilnog društva za uspješno pružanje socijalnih usluga, unaprijeđenom suradnjom organizacija civilnog društva i lokalnih dionika za pružanje socijalnih usluga te je unaprijeđeno pružanje socijalnih usluga osobama u nepovoljnom položaju kroz rad savjetovališta. Izdane su dvije publikacije – Vodič pružatelja socijalnih usluga Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije i Priručnik za žrtve i svjedoke u kaznenom postupku koje će uvelike pomoći kako osobama u nepovoljnom položaju za ostvarivanje prava tako i različitim lokalnim dionicima za njihovo bolje povezivanje. Projektom su nadmašeni svi planirani pokazatelji uspješnosti što ukazuje na potrebu za provedbom ovakvog vida aktivnosti na lokalnim razinama.

Po izlaganju voditeljice projekta, svojim osvrtom su se prisutnima obratile predsjednica udruge ”HERA” Marina Švagelj Jažić i Mirjana Bilopavlović ispred udruge ”Delfin”, koje su istaknule kako su provedbom projekta sve organizacije uključene u njegovu realizaciju stekle novo iskustvo te dodatno izgradile i ojačale međusobnu suradnju. Ono što su posebno naglasile je korisnost projekta u pogledu pružanja pomoći osobama u nepovoljnom položaju te doprinos svim organizacijama koje su sudjelovale u aktivnostima kao i razvoju međusektorske suradnje što je utjecalo na kvalitetniju razmjenu iskustava i znanja kako bi se zajedničkom sinergijom na lokalitetima omogućilo učinkovitije pružanje socijalnih usluga.

Na konferenciji su sudjelovale predstavnici organizacija i lokalnih dionika iz svih triju županija koji su sudjelovali u projektnim aktivnostima. To im je bila prilika da iznesu svoj osvrt na projekt i njegove učinke na organizacije, institucije, ali i osobno, te su izrazili veliko zadovoljstvo i zahvalu za sudjelovanje na radionicama, treninzima i koordinacijama putem kojih su stekli nova znanja i usvojili vještine koje će im uvelike olakšati budući rad. Na samom kraju konferencije, voditeljica projekta se zahvalila svim prisutnima kao i svima koji su svojim sudjelovanjem doprinijeli uspješnoj realizaciji projekta i izrazila nadu za suradnju u budućnosti te sve pozvala na druženje i prigodni domjenak.

*Projekt „Znanjem do promjena“ provode udruga S.O.S. – savjetovanje, osnaživanje, suradnja i partnerske organizacije Udruga žena „HERA“ Križevci i Centar za podršku i razvoj civilnog društva „DELFIN“. Cilj projekta je unaprjeđenje sposobnosti OCD-a za pružanje socijalnih usluga i jačanje partnerstva i suradnje civilnog društva s ostalim dionicima koji djeluju u području pružanja socijalnih usluga. Projekt čija je vrijednost 749.957,00kn sufinancira Europska unija u sklopu Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH i provodi se u okviru prioritetne osi 5. Jačanje uloge civilnoga društva za bolje upravljanje i mjere 5.2 Jačanje uloge organizacija civilnoga društva (OCD-ova) za društveno-gospodarski rast i demokratski razvoj Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007.-2013.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni