Završena su konzervatorsko-restauratorska istraživanja na dvorcu Janković u Suhopolju. U istraživanju su sudjelovale Biserka Bilušić Dumbović, Viki Jakaša Borić i Vjekoslav Varšić, koji je ujedno bio voditelj istraživanja. Konzervatorsko-restauratorskim istraživanjima prethodilo je temeljito čišćenje dvorca, kapelice i ledenice, koje je organizirala Općina Suhopolje.

Prema izjavi restauratora, u dvorcu su pronađeni kasnobarokni otvori vidljivi u interijeru južnoga dijela središnje građevine dvorca, koji uz nekoliko očuvanih baroknih svodova u prizemlju i na katu središnje građevine potvrđuju da je prva faza izgradnje dvorca upravo barokna faza. Također su pronađeni ostaci nekoliko zidnih i stropnih oslika, od kojih je najzanimljiviji onaj na svodu jedne prostorije na katu središnje građevine, koji prikazuje motive lova i vinogradarstva.

Podsjetimo, Virovitičko-podravska županija prošle je godine kupila park i dvorac Janković u Suhopolju te ga odlučila obnoviti i prenamijeniti u hotel. Projekt je to koji bi trebao već ove godine biti nominiran za financiranje iz EU strukturnih fondova. Vrijednost projekta je oko 10 milijuna eura a prenamjena bi bila u hotel s 35 soba, restoranom, wellnesom, parkom i svim ostalim popratnim sadržajima.

Dvorac Janković je sklop podignut u razdoblju od sredine 18. do početka 20. stoljeća, a plan je pretvoriti ga u hotel visoke kategorije, s ugostiteljsko-turističkom namjenom i to do 2015. godine.