Završeno osposobljavanje učitelja za provedbu ekološkog projekta usmjerenog zaštiti zdravlja učenika

Objavljeno:

Nakon što je u Pučkom otvorenom učilištu Slatina 25. rujna 2015. godine za učitelje učenika prvoga razreda osnovnih škola u Virovitičko-podravskoj županiji proveden teorijski dio edukacije koja će učiteljima olakšati educiranje učenika o odgovornom odnosu prema okolišu, čime se posredno skrbi i o tjelesnom i mentalnom zdravlju, u petak 09. listopada 2015. godine u virovitičkoj tvrtki „Flora“ proveden je i praktični dio edukacije za učitelje. Cilj je ove terenske nastave da se učitelji u stvarnoj situaciji kroz princip zornosti senzibiliziraju i educiraju o važnosti razvrstavanja otpada i gospodarenja otpadom te da svoja ovako stečena i cjelovita znanja iskoriste kada s učenicima obrađuju relevantne teme zaštite okoliša i očuvanja tjelesnog i mentalnog zdravlja.

Ovih je dana ujedno učenicima podijeljena i slikovnica „Osjećam se zeleno“ (autora Davora Šunka) koja će se kao pomoćno nastavno sredstvo koristiti u nastavi u okviru odgovarajućih tematskih nastavnih sadržaja.

Provedbom navedenih aktivnosti stvoreni su izvrsni uvjeti da škole u Virovitičko-podravskoj županiji provode kvalitetne ekološke projekte u budućnosti te da učenici razvijaju svijest o potrebi očuvanja okoliša, a time posredno i vlastitog zdravlja.

Navedene su aktivnosti provedene nakon što su sredinom godine Virovitičko-podravska županija i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sklopili ugovor prema kojemu Fond financira provedbu projekta „U zdravom i čistom okolišu osjećam se zeleno“, a Virovitičko-podravska županija sporazumom je u nadležnost provedbu projekta povjerila Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije koji u našoj županiji najkvalitetnije može ostvariti ovako kompleksnu temu.

Provedba ovoga projekta još jednom pokazuje kako Virovitičko-podravska županija osluškuje interese i onih najranjivijih društvenih skupina, a da su u ostvarenju tih ciljeva županijske ustanove i tvrtke iz naše županije potpuno sposobne ustrojiti međusektorsku suradnju i provoditi projekte.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Marginalci su najgledaniji hrvatski film ove godine

Interes za domaćom hrvatskom komedijom itekako postoji. Jedan od...

Gradski muzej Virovitica sada je nominiran i za nagradu Europske muzejske akademije

U povodu osvajanja nagrade ŽIVA 2022. za najbolji slavenski...