- Oglas -
Naslovnica Vijesti Završeno osposobljavanje učitelja za provedbu ekološkog projekta usmjerenog zaštiti zdravlja učenika

Završeno osposobljavanje učitelja za provedbu ekološkog projekta usmjerenog zaštiti zdravlja učenika

0

Nakon što je u Pučkom otvorenom učilištu Slatina 25. rujna 2015. godine za učitelje učenika prvoga razreda osnovnih škola u Virovitičko-podravskoj županiji proveden teorijski dio edukacije koja će učiteljima olakšati educiranje učenika o odgovornom odnosu prema okolišu, čime se posredno skrbi i o tjelesnom i mentalnom zdravlju, u petak 09. listopada 2015. godine u virovitičkoj tvrtki „Flora“ proveden je i praktični dio edukacije za učitelje. Cilj je ove terenske nastave da se učitelji u stvarnoj situaciji kroz princip zornosti senzibiliziraju i educiraju o važnosti razvrstavanja otpada i gospodarenja otpadom te da svoja ovako stečena i cjelovita znanja iskoriste kada s učenicima obrađuju relevantne teme zaštite okoliša i očuvanja tjelesnog i mentalnog zdravlja.

Ovih je dana ujedno učenicima podijeljena i slikovnica „Osjećam se zeleno“ (autora Davora Šunka) koja će se kao pomoćno nastavno sredstvo koristiti u nastavi u okviru odgovarajućih tematskih nastavnih sadržaja.

Provedbom navedenih aktivnosti stvoreni su izvrsni uvjeti da škole u Virovitičko-podravskoj županiji provode kvalitetne ekološke projekte u budućnosti te da učenici razvijaju svijest o potrebi očuvanja okoliša, a time posredno i vlastitog zdravlja.

Navedene su aktivnosti provedene nakon što su sredinom godine Virovitičko-podravska županija i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sklopili ugovor prema kojemu Fond financira provedbu projekta „U zdravom i čistom okolišu osjećam se zeleno“, a Virovitičko-podravska županija sporazumom je u nadležnost provedbu projekta povjerila Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije koji u našoj županiji najkvalitetnije može ostvariti ovako kompleksnu temu.

Provedba ovoga projekta još jednom pokazuje kako Virovitičko-podravska županija osluškuje interese i onih najranjivijih društvenih skupina, a da su u ostvarenju tih ciljeva županijske ustanove i tvrtke iz naše županije potpuno sposobne ustrojiti međusektorsku suradnju i provoditi projekte.

Exit mobile version