U Strukovnoj školi Virovitica održana je završna konferencija projekta “Budi sretan, budi zdrav” koji se provodi u sklopu programa IPA komponente IV (Razvoj ljudskih potencijala). Završnoj koneferenciji, između ostalih, nazočili su: zamjenica župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske Vesna Šerepac, ravnateljica Strukovne škole Virovitica Pavica Biondić-Ivanković, ravnatelji i predstavnici škola partnera i srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije…

Na završnoj konferenciji nazočnima se obratila ravnateljica Strukovne škole Virovitica Pavica Biondić-Ivanković predstavivši aktivnosti odrađene u projektu. O radionicama te osposobljenim učenicima i profesorima u sklopu projekta govorila je nutricionistica Irena Švenda, koja je vodila edukaciju i radionice. Kurikuralni pristup te izmjene kurikuluma u srednjim školama na području Virovitičko-podravske županije objasnila je pročelnica Vesna Šerepac.

Kao rezultat edukacija izrađena je knjižica recepata (kuharica) koja će postati dio menija restorana Strukovne škole, a kreirana je na temelju 12 modula o zdravoj prehrani (nutricionizmu) koje su nastavnici i učenici prolazili.

Nositelj projekta “Budi sretan – budi zdrav – Nutricionizam i njegova primjena u školskom kurikulumu” je Strukovna škola Virovitica, a partneri u projektu su Srednja škola „Stjepan Ivšić“ Orahovica i Srednja škola Stjepana Sulimanca iz Pitomače. Značajnu ulogu u potpori i realizaciji projekta imaju osnivač škole Virovitičko-podravska županija i Razvojna agencija Virovitičko-podravske županije VIDRA. Osnovni cilj projekta je promicanje znanja o nutricionizmu kao znanosti koja proučava prehranu i način utjecaja prehrane na zdravlje čovjeka usvajanjem novih kompetencija učenika i nastavnika ugostiteljskih usmjerenja (kroz teorijska znanja i praktičnu nastavu). Ukupna vrijednost projekta iznosi 144.997,25 eura.