Završna konferencija projekta „Drava events“ IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska bit će održana u Sopju 27. srpnja 2012. s početkom u 12h. Nositelj projekta je Općina Sopje, a projektni partner s mađarske strane je Općina Dravasztara.

Projekt je krenuo u provedbu održavanjem Dravskog proljeća u Sopju 29. travnja 2011. Trajanje projekta je 16 mjeseci, a njegova ukupna vrijednost je 114.998,00 eura. Od dobivenih 65.000,00 eura za Općinu Sopje 51.302,00 eura je bilo namijenjeno za troškove rekonstrukcije Društvenog doma, čime je Općina Sopje odnosno Kulturno umjetničko društvo „Podravac“ dobilo prostoriju za garderobu i probe. Ostatak sredstava predviđen je za potrebe održavanja kulturnih manifestacija na Hrvatskoj i mađarskoj strani. Na mađarskoj strani također je održano Dravsko proljeće, a obnovljena je i Mađarsko-hrvatska kuća.

Cilj projekta je očuvanje hrvatske tradicije: običaja, pjesama, plesova, kulture i jezika  Hrvatskog naroda, sa ciljem  prenošenja  na mlađe naraštaje, pogotovo u dijaspori.

Projekt „Drava events“ napisala je VIDRA- Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije koja je u 2011. godini proglašena najboljom razvojnom agencijom u Republici Hrvatskoj.