Nakon što je portal Virovitica.info prvi i jedini objavio da se među dužnicima Porezne uprave nazali i gradska vijećnica Vesna Hercigonja iz Hrvatske stranke pravne države (HSPD), na danas održanoj tiskovnoj konferenciji predsjednik HSPD-a Siniša Prpić izjavio je da Vesna Hercigonja više nije članica virovitičkog Gradskog vijeća. Svoj mandat dala je na raspolaganje, a ostavku je prihvatio Nadzorni odbor stranke.

Hercigonjin dug nastao u knjigovodstvenom servisu te iznosi 529.899,34 kuna. Dio duga uredno otplaćuje od 2006. godine putem ovrha na plaću, a za ostatak duga se spori s Ministarstvom financija.

HSPD i Vesna Hercigonja ovim činom podigli visoko ljestvicu morala koju bi trebali svi slijediti

„U Hrvatskoj stranci pravne države držimo da smo pred zakonom svi isti i ovakav čin kakav je napravila Vesna Hercigonja preporučujemo svima koji su u sličnoj situaciji, posebice virovitičkom gradonačelniku Ivici Kirinu koji je bio optužen u aferi Fimi media“, rekao je Siniša Prpić.

Vesnu Hercigonja u Gradskom vijeću Virovitice zamijenit će Ivan Špehar.

Ovim činom Vesna Hercigonja i HSPD postavili su nove standarde morala. Slijediti ih, mnogima će biti teško. Odnosno nemoguće!