MotociklistJučer 28. lipnja u 15.45 sati, za vrijeme kontrole prometa u Lozanu, policijski službenici Postaje prometne policije Virovitica uređajem za mjerenje brzine vozila evidentirali su motocikl splitskih registarskih oznaka, kojim je vozač upravljao brzinom od 125 km/h, dok je na tom dijelu ceste, ograničenje brzine od 50 km/h.

 

Bježao policiji s 1,54 promila alkohola

Nakon što su krenuli za motociklom policijski službenici su nesavjesnog vozača uz uporabu svjetlosnih signala, pokušali zaustaviti u Virovitici u Štrosmajerovoj ulici na što se vozač oglušio i nastavio daljnju vožnju u pravcu Milanovca, gdje je zaustavljen. Izvršenim preglednom je utvrđeno da motociklom na kojemu je istekla valjanost registarskih oznaka, upravlja 24 – godišnji vozač, pod utjecajem alkohola od 1.54 promila, višestruki recidivist prometnih prekršaja za što je pravomoćno kažnjavan, koji ima izrečenu zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima svih kategorija do 20. studenoga 2015. godine.

Nakon privođenja, vozač je uz optužni prijedlog 29. lipnja, doveden u Prekršajni sud u Virovitici, gdje mu je prekršajni sudac, odredio kaznu zatvora u trajanju od 18 dana, te ukupnu novčanu kaznu u iznosu od 4900 kuna, kao i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima „A“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci. Rješenjem prekršajnog suca, 24 – godišnji vozač, biti će danas predan u zatvor u Bjelovaru.