Zeleno svjetlo za uređenje Virovitičkih ribnjaka

Objavljeno:

spot_img
Virovitički ribnjaci
Virovitički ribnjaci / foto JedanDva.hr

Na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća u ponedjeljak, 13. kolovoza vijećnici su dali jednoglasnu podršku za prijavu dva nova projekta. Riječ je o projektu izgradnje i opremanja dječjeg vrtića Sveti Đurađ te rekonstrukciji javne zelene površine i pješačke staze na Virovitičkim ribnjacima. Nakon zelenog svjetla vijećnika, Razvojna agencija VTA projekte će kandidirati za sufinanciranje iz EU fondova, odnosno na natječaj iz Programa ruralnog razvoja RH.

Projekt rekonstrukcije javne zelene površine i pješačke staze na Virovitičkim ribnjacima uključuje rekonstrukciju javne zelene površine na kojoj će se nalaziti igralište s tipskim spravama, prostor za odbojku na pijesku, badminton i adrenalinski park. Riječ je o rekonstrukciji, izgradnji i opremanju staza površine 3660 m² te dva mosta i pet molova. Projektom je predviđeno i postavljanje 80 drvenih info panoa koji će sadržavati oznake vrsta drveća, grmlja i prizemnog raslinja. Ovaj projekt otvorit će jedno radno mjesto i to za radnika na održavanju zelenih površina. Realizacijom projekta vrijednog 8.054.000 kuna podići će se razina kvalitete društvenog života kroz osiguranje infrastrukture za proširenje usluga namijenjenih ruralnom stanovništvu. Naime, nepostojanje infrastrukture za rekreaciju, uređenih šetnica, koševa za otpad, ograničavaju razvoj Virovitičkih jezera kao prepoznatljive, atraktivne i pristupačne lokacije.

Gradonačelnik Ivica Kirin zahvalio je vijećnicima na jednoglasnoj odluci. – Svi vijećnici koji su došli, i vladajući i iz oporbe, dali su suglasnost za ove projekte i to je dokaz da Virovitica, kada su u pitanju projekti, živi kao jedno. Nadam se da ćemo se i u jesen, kad krenemo s prijavom drugih projekata, manje baviti politikom, a više stvarnim životnim problemima naših građana – rekao je gradonačelnik Kirin.

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Odgođen Viroexpo 2022.

Jubilarno 25. izdanje Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede...

Do kraja mjeseca u promet će biti puštena spojna cesta Gajeva – Vinkovačka

Radovi na jednom od dugo očekivanih projekata – spojnoj...