Žena iz Virovitice kredit tražila na internetu, mladić joj ukrao 400.000 kuna

0
277

POLICIJSKI službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave virovitičko-podravske postupili su po kaznenoj prijavi oštećene 49-godišnjakinje iz Virovitice protiv nepoznatog počinitelja zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela računalne prevare.

Policija je objavila o čemu se radi. Žena je nepoznatoj osobi u vremenskom razdoblju od dvije i pol godine uplatila oko 400.000 kuna. Policija je objavila detalje.

“Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave virovitičko-podravske, postupali su po kaznenoj prijavi oštećene 49-godišnjakinje iz Virovitice protiv nepoznatog počinitelja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela računalna prijevara.

Oštećena 49-godišnjakinja u razdoblju od 2.5.2018. do 11.11.2020.godine putem društvene mreže stupila je u kontakt s nepoznatom osobom s ciljem ishodovanja kredita, te ukoliko uplati određenu svotu novca, što je i učinila, u navedenom razdoblju nepoznatoj osobi uplatila novčani iznos veći od 400.000,00 kuna.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je 28-godišnjak sa područja PU vukovarsko-srijemske kreirao stranicu na društvenoj mreži na kojoj je lažno obećavao davanje kredita pod povoljnim uvjetima”, piše policija.

Policija objavila upozorenje

Policija je objavila upozorenje.

“Budući da se na pojedinim internetskim stranicama i društvenim mrežama objavljuju razni oglasi brze realizacije kredita, upozoravamo građane da budu oprezni i ne nasjedaju na povoljne oglase te se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela. Ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192 ili u najbližu Policijsku postaju”, piše policija.