Zgrada nekadašnje Šumarije u Virovitici prešla je u vlasništvo Grada

Objavljeno:

spot_img
Dom branitelja u Virovitici

Još jedna zgrada u središtu našeg grada uskoro će zasjati u novom ruhu. Riječ je o zgradi nekadašnje Šumarije u Masarykovoj ulici koja će ponovno dobiti svoju svrhu. Naime, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin potpisao je u utorak, 15. siječnja s Hrvatskim šumama Ugovor o darovanju nekretnina temeljem kojeg ova zgrada prelazi u trajno vlasništvo Grada.

U budućnosti će to biti Dom hrvatskih branitelja u kojem će biti smješten Muzej Domovinskog rata, područni ured Ministarstva hrvatskih branitelja, a tu će ujedno moći raditi i braniteljske udruge. U zgradi će se nalaziti i dnevni boravak za druženje branitelja, prostor za održavanje većih skupova, poput braniteljskih skupština, predavanja i slično…

Za budući da Dom branitelja Grad Virovitica izradio je idejno rješenje, a potpisivanjem ovog ugovora stvorile su se pretpostavke za realizaciju projekta.

Gradonačelnik Kirin prilikom potpisivanja ugovora zahvalio je na podršci projektu Upravi Hrvatskih šuma, potpredsjedniku Vlade RH i ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću te ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu. (virovitica.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Odgođen Viroexpo 2022.

Jubilarno 25. izdanje Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede...

Do kraja mjeseca u promet će biti puštena spojna cesta Gajeva – Vinkovačka

Radovi na jednom od dugo očekivanih projekata – spojnoj...