Žitelji Virovitičko-podravske županije poručuju Orastu Miljeniću: Ministru LAŽOVE!

Objavljeno:

Po potvrdu o nekažnjavanju građani će morati putovati i do 100 kilometara

Ukoliko ste se kao stanovnik Virovitičko-podravske županije tijekom ovog mjeseca planirali javiti na natječaj za posao u kojemu se u uvjetima natječaja traži Uvjerenje o nekažnjavanju, a ne živite u Virovitici, doživjeli ste neugodno iznenađenje.  Od 1. travnja stupio je na snagu Sudski poslovnik prema kojemu uvjerenje da se protiv određene osobe, fizičke ili pravne, u Republici Hrvatskoj ne vodi kazneni postupak izdaje isključivo nadležni općinski sud koji postupa u kaznenim predmetima. Na području Virovitičko-podravske županije to je samo i jedino Općinski sud u Virovitici, a ne više i Općinski sud u Slatini ili pak Stalna služba u Orahovici.

1

Stoga svi iz udaljenih mjesta Virovitičko-podravske županije kojima bude potrebna potvrda o nekažnjavanju, za posao ili bilo što drugo, morat će potegnuti do Virovitice. Osim troška putovanja tu su i problemi s prometnom povezanošću, jer vlakova i autobusnih linija koji povezuju Viroviticu s ostatkom područja sve je manje i sve češće se ukidaju.

Je li to nagovještaj da će u budućnosti ljudi s ovoga područja, Virovitice i Virovitičko-podravske županije, za određene dokumente morati i u drugu županiju? Kako se sada čini, sve počinje ukazivati na to, na sustavno uništavanje ruralnog područja.

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić, prije tri mjeseca izjavio je za Novu TV: ”Nitko neće morati putovati. Što će se građanima promijeniti, građanima se neće promijeniti ništa u životima njihovima i u dostupnosti suda, jer ono što je sada negdje bio sud postaje ispostava i ona obavlja svoje funkcije.

Naime, unatoč upozorenjima i pokušajima razgovara, vjerovali smo ministru pravosuđa Orsatu Miljeniću kako stanovnicima udaljenijih područja ništa neće promijeniti, i njegove riječi ispale su sada – laž. Ipak se od 1. travnja nešto promijenilo, a to nešto je još jedan udar na ionako loš standard građana koji žive u manjim gradovima i općinama“, rekao je župan virovitičko-podravski Tomislav Tolušić.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Padaju cijene? Evo koliko bi trebali pojeftiniti dizel i benzin

Prema dvotjednom prosjeku cijena, od utorka bi značajno trebali...

Vrhovni sud smanjio kaznu bivšoj šefici Porezne Virovitičanki Nadi Čavlović-Smiljanec

Bivša ravnateljica Porezne uprave i bivša SDP-ova saborska zastupnica Nada...

Index.hr: Sud blokirao vinariju Tomislava Tolušića

NA ZAHTJEV europskog tužiteljstva (EPPO) bivšem ministru poljoprivrede Tomislavu...

Najniže plaće su Hrvatskoj su u Virovitičko-podravskoj županiji

Državni zavod za statistiku objavio je podatke o prosječnim...