Zlatne plakete za izniman doprinos unaprjeđenju rada i razvoja i promocije Visoke škole Virovitica dobili su: Tolušić, Đakić, Bedeković i Kirin

Objavljeno:

Svečanom sjednicom Stručnog vijeća obilježen je Dan Visoke škole Virovitica i deset godina njena rada. U okviru sjednice, a prema jednoglasnoj odluci Stručnog vijeća Visoke škole, uručene su Zlatne plakete za izniman doprinos unaprjeđenju rada i razvoja i promocije Visoke škole Virovitica. Zlatne plakete su dobili: bivši župan, danas ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, saborski zastupnik, predsjednik Saborskog odbora za ratne veterane i predsjednik HVIDRA-e RH Josip Đakić, prva dekanica, saborska zastupnica i predsjednica Saborskog odbora za znanost, obrazovanje i kulturu Vesna Bedeković, virovitički gradonačelnik Ivica Kirin. Zlatne plakete im je uručio dekan Visoke škole Oliver Jukić, dok će Zlatna plaketa ministru Tomislavu Tolušiću biti uručena naknadno.

Saborski zastupnik Josip Đakić naglasio je važnost Visoke škole Virovitica u okvirima Virovitičko-podravske županije, ali i Republike Hrvatske.
– Prije deset godina, bila je potreba i nužnost stvaranje Visoke škole kako bi djece s ovog područja, koja nemaju mogućnosti studirati u primjerice Zagrebu ili Osijeku, mogla studirati u Virovitici. Odlučili smo tada krenuti u program Visoke škole i to se sve ove godine pokazalo kao odlična odluka. Bio sam tada jedan od onih koji je zajedno s Ivicom Kirinom, Tomislavom Tolušićem i Vesnom Bedeković, koja je svojim radom i entuzijazmom stvarala i ustrojavala ovu školu, davali nesebičnu potporu u njenom stvaranju. Danas je upravo Visoka škola u Virovitici primjer kako se stvaraju novi kvalitetni visokoobrazovni kadrovi koji su potrebni i Republici Hrvatskoj i Virovitičko-podravskoj županiji.

Saborska zastupnica Vesna Bedeković osvrnula se na početke 2017. godine i dala najvažnije značajke kroz proteklih 10 godina.

– Kada se iz današnje perspektive prisjetim početaka, tada je i taj početak, kao i svaki drugi, bio težak. Krenuli smo s jednim studijskim programom informatičkim menadžmentom, u jednoj maloj zgradi, bivšoj Strukovnoj školi. No, paralelno smo radili na novim studijskim programima, materijalnim uvjetima primjerenim visokoškolskim standardima, ustrojavanju vlastitog nastavnog kadra. I na to smo posebno ponosni. Ulaganje u kadar i u vlastite predavače je bilo ključno za ono što Visoka škola ima danas. Danas ona ima osam doktora znanosti koji su stvoreni iz Visoke škole. Kada sam prije 10 godina govorila da će tu biti studentski kampus, malo mi je tko vjerovao. Tu je danas, Studentski restoran, Studentski dom, imamo jednu zaokruženu priču. Slobodno mogu kazati da možemo poslužiti kao primjer u hrvatskim okvirima. Ovdje se najbolje vidi kako dobra može biti suradnja između akademske zajednice, lokalne i regionalne samouprave ali i državne vlasti, a sve u korist jedne dobra i strukturirana priče na korist cijele zajednice. Visoka škola danas puno znači za razvoj naše županije. Ona je postala jezgra akademskih promišljanja, ali i gospodarskog i društvenog prosperiteta.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Marginalci su najgledaniji hrvatski film ove godine

Interes za domaćom hrvatskom komedijom itekako postoji. Jedan od...

Gradski muzej Virovitica sada je nominiran i za nagradu Europske muzejske akademije

U povodu osvajanja nagrade ŽIVA 2022. za najbolji slavenski...