spot_img

Zlatni klas bogatiji za 5 soba koje savršeno upotpunjuju etno ugođaj ovog seoskog imanja

Objavljeno:

„Zlatni klas“ Otrovanec proširio ponudu smještajnim kapacitetima: Otvoreno 5 soba koje savršeno upotpunjuju etno ugođaj ovog seoskog imanja

U četvrtak, 4. veljače, javnosti su predstavljeni novi smještajni kapaciteti u najzapadnijoj općini Virovitičko-podravske županije, na seoskom imanju „Zlatni klas“ Otrovanec. Riječ je o 5 soba koje su uređene u rustikalnom etno ambijentu te se savršeno uklapaju u okolinu u kojoj prošlost na svoj jedinstven način nadopunjuje sadašnjost.

Vlasnik „Zlatnog klasa“ Otrovanec Bernard Tkalčec ističe kako je riječ o 5 soba koje su dobile imena karakteristična za ovo podneblje (Đurek i Kata, Tratinčica, Jagoda, Suncokret i Jahač), a smjeralo se ka tome da se udovolji raznim ukusima.

Zlatni klas

– Namještaj je, zahvaljujući pronicljivosti moga oca, tijekom 15-ak godina skupljan na tavanu, a sobe smo restaurirali u etno stilu – dodao je Tkalčec.

Zlatni klas

– Zlatni klas je prvi na području Virovitičko-podravske županije koji je krenuo u smjeru razvoja ruralnog turizma, a otvorenje ovih pet tradicionalnih podravskih soba sa starim namještajem pokazuje da naša županija ima izuzetno velik potencijal za razvoj na tom području. – kazala je Sanja Bošnjak.

Zlatni klas
Direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić naglasila je značaj ovih smještajnih kapaciteta za našu županiju.

– Ovdje se radi o pet novih soba koje su autentično opremljene, znači u skladu s etno tradicijom i to je ono po čemu se razlikujemo od drugih ruralnih domaćinstava u Hrvatskoj. Sobe su uređene u rustikalnom stilu, a radilo se na tome da se prođe kategorizacija koja zadovoljava potrebe modernog gosta te da se istovremeno sačuva izvornost koja prikazuje kako se nekada živjelo na selu. – rekla je Jakelić.

Zlatni klas
Posebnost ovog seoskog imanja je u ponudi koja prednost daje domaćoj autohtonoj kuhinji, tzv. „kuhinji naših predaka“. Restoran sadrži dvije sale za ručkove, jednu kapaciteta do 50 osoba te drugu kapaciteta do 270 osoba. Specijalitet restorana su jela pripremljena od koprive, osobito kruščići s koprivom te domaći kruh od žitarica izmljevenih na starinskom malenom kućnom mlinu.

Zlatni klas

Dvorište ovoga imanja također nas vraća u neka prošla vremena. Tako će turiste upoznati sa starim zanatima i običajima poput mljevenja žita na ručnom žrvnju, tkanjem na tkalačkom stanu i slično. Idili seoskog dvorišta uvelike doprinose domaće životinje koje ne ostavljaju ravnodušnim niti jednoga posjetitelja te upotpunjuju ovo jedinstveno etnoiskustvo.

Zlatni klas

Restoran “Zlatni klas” Otrovanec uspješno posluje već gotovo 4 desetljeća, a otvaranje smještajnih kapaciteta upotpunit će turističku ponudu ovoga kraja, ali i Virovitičko-podravske županije općenito.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni