Znate li da se ispred virovitičke gimnazije održavaju “spontana okupljanja” protiv uvođenja COVID potvrda?

0
1740

U petak 12.11.2021. oko 19 sati održano je spontano okupljanje građana grada Virovitice ispred gimnazije Petra Preradovića Virovitica na kojem je je prisustvovao predsjednik Domovinskog pokreta grada Virovitice i predsjednika kluba vijećnika Domovinskog pokreta, HSU i Mosta Vladimir Besek, predsjednik udruge Hrvatski domobran Virovitica Vlatko Ljubičić, te pojedini članovi Domovinskog pokreta grada Virovitice koji su dali punu podršku ovoj inicijativi koja teži zaštiti načela ustavnosti i zakonitosti, zaštiti prava na slobodu i osobnost koji su nepovredivi sukladno Ustavu Republike Hrvatske čl. 22., zaštiti prava osobnosti fizičkih osoba definirano Zakonom o obveznim odnosima čl. 19. te zaštiti prava fizičkih osoba na izbor o prihvaćanju ili odbijanju određenih postupaka što jasno i nedvosmisleno proizlazi iz Zakona o zdravstvenoj zaštiti čl. 26. st. 1. t. 6.

Naime, u tom članku zakona stoji sljedeće: „svaka osoba ima pravo na prihvaćanje ili odbijanje pojedinog dijagnostičkog odnosno terapijskog postupka osim u slučaju neodgodive medicinske intervencije čije bi nepoduzimanje ugrozilo njezin život i zdravlje ili izazvalo trajna oštećenja njezina zdravlja“. Sumirano, uvođenjem covid potvrda (Ausweis-a) potiče se diskriminacija i segregacija kojom se ljude svrstava u dvije kategorije.

Ovom lažnom dihotomijom nitko neće prosperirati već će svi štetovati zbog gušenja socijalno-ekonomskog napretka populacijski devastirane Hrvatske. Građani grada Virovitice i brojnih drugih gradova Hrvatske prepoznali su opasnost ovog postupanja i ovakvih odluka Stožera te zbog zasićenosti raznim mjerama i restrikcijama večeras kao i prethodnih dana okupili su se u znak „prosvjeda“ protiv uvođenja bilo kakvih potvrda kojima se građanima koji takve potvrde nemaju uskraćuju temeljna ljudska prava, rekao je predsjednik virovitičkog Domovinskog pokreta, Vladimir Besek.