Zamislio sam motor koji pokreće niz zupčanika. Na svakom zupčaniku je nekoliko dinama koji proizvode struju. Struja iz svih dinama na kraju se sakupi i odlaže u spremnik. Višak bi se prodavao, a ostalo se ponovno umnožava, objašnjava Virovitičanin Mihael Grgurević (13).

1

Malom inovatoru zupčanici, elektromotori, hidroelektrane i ideje za reklame za razne tvrtke ne daju spavati. Čim se probudi sjedne za računalo i radi na novim nacrtima. Nakon samo dva sata pripremi materijale, koje onda nudi tvrtkama. Tako je nedavno osmislio etiketu za mlijeko. Na boci mlijeka pronašao je besplatan telefonski broj za potrošače, nazvao ih dogovorio da im mailom pošalje skicu etikete. Trenutno čeka odgovor poznate mljekarske tvrtke i nada se kako će uskoro na policama u trgovinama mlijeko izgledati baš onako kako je on zamislio.

Svoje ideje predstavlja velikim tvrtkama

Napravio je također etiketu za poznato vino i reklamni plakat za tvrtku koja prodaje automobilske dijelove. Najponosniji je ipak na svoj projekt “Struja na struju”. Ideje se dosjetio jer ne voli nuklearne elektrane. Mihaelov otac Đuro (50) tvrdi da mu je sin samouk i od malih nogu jako ekološki osviješten.

Svoj drugi projekt Mihael namjerava predložiti gradskom vodovodu. Zaključio je kako bi na povišenome mjestu u vodovodu trebala postojati cisterna. Iz nje bi se voda trebala spuštati na vodenicu koja se okreće. Tako bi se proizvela struja koja bi tekla dalje prema kućanstvima. (24sata.hr)