Prvi dan nakon povratka u svoj rodni grad Viroviticu, hrvatsku brončanu rukometnu reprezentativku Marijetu Vidak i Doru Međimorec, glavnu tajnicu Sportske zajednice Virovitičko–podravske županije, ugostili su župan Igor Andrović i gradonačelnik Ivica Kirin.

Reprezentativki su uručili bukete i prigodne poklone.

– Do vaše prve pobjede ni sam nisam znao da se igra Europsko prvenstvo u Danskoj. Mediji Vas nisu pratili, a vi ste nas sve iznenadili svojim rezultatima. U ova teška vremena malo ste nas razveselili – rekao je župna Andrović.

– Drago mi je da su i nacionalni mediji zabilježili da je Marijeta iz grada rukometa – Virovitice. Zajedno sa županijom i dalje ulažemo u sportsku infrastrukturu, kako bi naša škola rukometa mogla i u budućnosti stvarati buduće reprezentativke – naglasio je virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

 Ovo je velika stvar za promociju ne samo ženskog rukometa, već kompletno ženskog sporta u Hrvatskoj. Vjerujem da će se uz pomoć sponzora poboljšati uvjeti treniranja svih sportašica – dometnula je Dora Međimorec, glavna tajnica Sportske zajednice Virovitičko–podravske županije.

– Mi se nismo obazirale što nismo bile u kompletnom sastavu. Nismo se opterećivale rezultatom. Prvi cilj bio nam je pobijediti barem u jednoj utakmici. Nakon toga smo ušle u niz pobjeda i došle na kraju do medalje – prisjetila se Marijeta Vidak.

Marijeta Vidak je dan nakon povratka u Hrvatsku obranila i diplomski rad s temom “Analiza promocijskih aktivnosti Hrvatskog rukometnog saveza”, pa ovih blagdana ima dvostruki razlog za zadovoljstvo. (www.icv.hr, fotografije: Kristijan Toplak)