Župan Igor Andrović uručio ključeve vozila Udruzi S.O.S. Virovitica za potrebe rada projekta „Centar za podršku, savjetovanje i osnaživanje“

0
274

U sklopu projekta Virovitičko-podravske županije „Centar za podršku, savjetovanje i osnaživanje“ kupljeno je vozilo koje je u srijedu župan Igor Andrović predao na korištenje Udruzi S.O.S Virovitica koja vodi sigurnu kuću u sklopu navedenog projekta. Ključeve automobila vrijednog 150 tisuća kuna preuzela je predsjednica Udruge Desa Kolesarić, uz nazočnost županijske pročelnice Melite Sirovice, te istaknula kako je vozilo neophodno za rad sigurne kuće.

– Automobil će nam pomoći puno jer mi kao Udruga radimo na dvije lokacije. Tu je preuzimanje korisnica kada dolaze i odlaze, a moramo biti spremni i prevesti ih za obavljanje različitih radnji, kao na primjer u Centru za socijalnu skrb ili već gdje moraju – rekla je Kolesarić dodavši da će automobil jednako koristiti i zaposlenicima za odlaske na edukacije i usavršavanja.

– Prva smo od šest županija, koje nekada nisu imale sklonište, a koje su počele s provođenjem projekta. Zaprimamo korisnice i imamo sav suport koji im treba. Pribavljene su sve dozvole i Županija je opremila trenutni privremeni prostor uz pomoć gradova i općina. Ovo je trenutno privremeno rješenje, a kroz projekt “Centar za podršku, savjetovanje i osnaživanje” čiji je nositelj Županija, a mi smo partneri, doći će do krajnjeg rješenja. Izgradit će se i opremiti zgrada po svim standardima, jer trenutno nemamo sve standarde u potpunosti zadovoljene, već one minimalne – naglasila je Desa Kolesarić.

Projekt “Centar za podršku, savjetovanje i osnaživanje” vrijedan je nešto više od 10 milijuna kuna i u potpunosti se financira sredstvima EU.

– Bili smo jedna od šest županija koja nije imala sigurnu kuću, ali evo to se ovim projektom mijenja. Trenutna sigurna kuća kao privremeno rješenje za sada funkcionira, ali evo uskoro idemo i u trajno rješenje. Mislim da ovo vozilo ide u prave ruke, Udruzi S.O.S koja će i upravljati ovim projektom i sigurnom kućom – rekao je župan Andrović. (www.icv.hr, ml, Fotografije: Kristijan Toplak)