Župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić i ravnateljica VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije Natalija Havidić posjetili su Općinu Špišić Bukovica gdje su održali sastanak s načelnikom Općine Hrvoje Milerom. Tema sastanka bila je suradnja na zajedničkim projektima Općine Špišić Bukovica i Virovitičko-podravske županijena području Špišić Bukovice te mogućnosti njihovog financiranja iz EU fondova.

 

Načelnik Miler istaknuo je, između ostalog, potrebu za izgradnjom dječjeg vrtića i obnovom Mjesnog doma u Špišić Bukovici. Župan Tolušić obećao je pomoć Virovitičko-podravske županije u obnovi Područne škole Vukosavljevica, te u pripremi dokumentacije za prijavu projekata kupališta na Dravi u Okrugljači. Isto tako ravnatleljica VIDRA-e Natalija Havidić rekla je kako na području općine Špišić Bukovica postoji turistički potencijal te ponudila suradnju na pripremi turističkih projekata vezanih uz vinske ceste, biciklističke staze, folklor i kamilicu te naglasila kako je područje općine Špišić Bukovica jedinstveno u Europi po proizvodnji i poljima kamilice.

Nakon sastanka obišli su mjesta nekih od budućih projekata i onih koji se provode na području općine Špišić Bukovica, a to su nova škola u Rogovcu, buduće uređeno kupalište u Okrugljači, obnovu krovišta na Mjesnom domu u Bušetini te još nekoliko lokacija na području Općine.