Župan Tolušić obišao radove na izgradnji poduzetničkog inkubatora

Objavljeno:

spot_img

Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić obišao je radove na izgradnji Poduzetničkog inkubatora. Inkubator se gradi u Poduzetničkoj zoni II u Virovitici, a gradnja je započela u listopadu 2012. godine. Radove na izgradnji poduzetničkog inkubatora u sklopu projekta „E-inkubator – sa i bez zidova u Virovitičko-podravskoj županiji“, čiji su temeljni kamen položili saborski zastupnik Josip Đakić, župan Tomislav Tolušić i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, izvodi domaća tvrtka Domogradnja d.o.o..

Prije tjedan dana u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije Poduzetnički inkubator zainteresiranim osobama predstavio je Igor Andrović, voditelj projekta “E-nkubator sa i bez zidova u Virovitičko-podravskoj županiji”, u sklopu kojeg se inkubator gradi. Zainteresirani su se mogli informirati o svim uslugama koje će inkubator nuditi te pomoći koju će mladi poduzetnici dobiti od uprave inkubatora, ali i Virovitičko-podravske županije i Razvojne agencije VIDRA.

Usluge koje će nuditi poduzetnički inkubator:

  • subvencioniran zakup prostora (besplatan najam prostora za prvu godinu poslovanja)
  • administrativne usluge
  • telekomunikacijske i informatičke usluge (besplatni Internet)
  • pomoć pri poslovnom planiranju i pružanje savjetodavnih usluga
  • promocija i ostale marketinške usluge
  • organizacija edukacijskih seminara
  • umrežavanje stanara, poduzeća u regiji i organizacija koja potiču razvoj poduzetništva
  • financijsko savjetovanje i podrška pri realizaciji kreditnih programa

Poduzetnički inkubator gradi se u sklopu EU projekta „E-nkubator sa i bez zidova u Virovitičko-podravskoj županiji“ čija je vrijednost 7.201.619,00 kuna. Podsjetimo, nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a partner na projektu VIDRA- Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Pridruženi partner na projektu je BIOS – poduzetnički inkubator Osijek, koji je trenutno jedan od vodećih u RH, a pomoći će u prenošenju iskustava i vještina stečenih u dosadašnjem radu. “E-inkubator – sa i bez zidova u Virovitičko-podravskoj županiji“ jedan je od najvrjednijih EU projekata koji se provodi na području naše županije, a ukupna vrijednost mu je 960.215,89 eura ili 7.201.619,00 kuna. Od toga, bespovratna sredstva Europske unije predstavljaju 719.777,83 eura, dok će Virovitičko-podravska županija izdvojiti 221.137,22 eura, a VIDRA 19.300,34 eura.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...