spot_img

Župan Tolušić proglasio elementarnu nepogodu za područje grada Slatine

Objavljeno:

tole

Župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić proglasio je elementarnu nepogodu za područje grada Slatine. Razlog ove odluke stoji u vremenskoj nepogodi ozrokovanoj prevelikom količinom oborina (poplavom), kojom su na navedenom prostoru nanesene velike materijalne štete na svim poljoprivrednim kulturama (industrijskom bilju, povrću, krmnom bilju, livadama i pašnjacima), stoci, trajnim nasadima, građevinskim objektima (stambeni objekti i gospodarske građevine te oprema) i prometnoj infrastrukturi.

Kaos u Slatini

Sav željeznički promet je prekinut, a putnici se prevoze autobusima, a zbog velike količine vode na cesti na dva je mjesta bio prekinut promet državnom cestom D2 kod Slatine

Olujno nevrijeme zahvatilo je prijepodne područje Slatine gdje je u samo sat vremena palo 70 litara kiše po četvornom metru, a uslijed tih velikih količina oborina nešto poslije 10 sati u dužini od 50 metara odronio se nasip željezničke pruge Varždin-Dalj kod Kozica.

Sav željeznički promet je prekinut, a putnici se prevoze autobusima, a zbog velike količine vode na cesti na dva je mjesta bio prekinut promet državnom cestom D2 kod Slatine.

Na području Orahovice izlila se rijeka Vučica i poplavila dvorišta, podrume i lokalne prometnice. Najteže je u ulicama Kralja Zvonimira, Dalmatinskoj i Matije Gupca te u prigradskom naselju Dolci.

Hrvatski autoklub izvijestio je kako su mokri i skliski kolnici u dijelu središnje Hrvatske, Like, Istre i Slavonije, a zbog povremeno jake kiše na pojedinim se cestama i autocestama vozi uz ograničenje brzine.

Zbog veće količine vode koja se mjestimice zadržava na kolniku vozače iz HAK-a mole da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. U uvjetima smanjene vidljivosti (jaki pljuskovi kiše, magla) vozače podsjećaju da tijekom vožnje imaju upaljena kratka odnosno dnevna svjetla na vozilima. (jutarnji.hr)

 

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni