tole

Župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić proglasio je elementarnu nepogodu za područje grada Slatine. Razlog ove odluke stoji u vremenskoj nepogodi ozrokovanoj prevelikom količinom oborina (poplavom), kojom su na navedenom prostoru nanesene velike materijalne štete na svim poljoprivrednim kulturama (industrijskom bilju, povrću, krmnom bilju, livadama i pašnjacima), stoci, trajnim nasadima, građevinskim objektima (stambeni objekti i gospodarske građevine te oprema) i prometnoj infrastrukturi.

Kaos u Slatini

Sav željeznički promet je prekinut, a putnici se prevoze autobusima, a zbog velike količine vode na cesti na dva je mjesta bio prekinut promet državnom cestom D2 kod Slatine

Olujno nevrijeme zahvatilo je prijepodne područje Slatine gdje je u samo sat vremena palo 70 litara kiše po četvornom metru, a uslijed tih velikih količina oborina nešto poslije 10 sati u dužini od 50 metara odronio se nasip željezničke pruge Varždin-Dalj kod Kozica.

Sav željeznički promet je prekinut, a putnici se prevoze autobusima, a zbog velike količine vode na cesti na dva je mjesta bio prekinut promet državnom cestom D2 kod Slatine.

Na području Orahovice izlila se rijeka Vučica i poplavila dvorišta, podrume i lokalne prometnice. Najteže je u ulicama Kralja Zvonimira, Dalmatinskoj i Matije Gupca te u prigradskom naselju Dolci.

Hrvatski autoklub izvijestio je kako su mokri i skliski kolnici u dijelu središnje Hrvatske, Like, Istre i Slavonije, a zbog povremeno jake kiše na pojedinim se cestama i autocestama vozi uz ograničenje brzine.

Zbog veće količine vode koja se mjestimice zadržava na kolniku vozače iz HAK-a mole da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. U uvjetima smanjene vidljivosti (jaki pljuskovi kiše, magla) vozače podsjećaju da tijekom vožnje imaju upaljena kratka odnosno dnevna svjetla na vozilima. (jutarnji.hr)