U utorak, 20. listopada, u županijskoj maloj vijećnici, župan Tomislav Tolušić se sastao s članovima Zajednice udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije (UHVIDR-a Virovitica, UHVIDR-a Slatina, UHVIDR-a Orahovica). Sastanak je održan povodom nedavno održanih 21. svehrvatskih športskih igra invalida Domovinskog rata – SŠNIDOR u Zagrebu. Igre su ove godine okupile oko 1000 predstavnika svih županijskih zajednica udruga HVIDR-a, HVIDR-u Grada Zagreba i HVIDR-u HVO Herceg-Bosne, a natjecanje je održano pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Ekipa HVIDR-a Virovitičko-podravske županije sa 159 bodova osvojila je sjajno četvrto mjesto.

Župan Tomislav Tolušić čestitao je članovima na uspjehu te ujedno zahvalio na odličnoj suradnji.

– Ovom prilikom želim pohvaliti rad HVIDR-e Virovitičko-podravske županije, osobito kada je u pitanju promicanje digniteta Domovinskog rata te uloge hrvatskih branitelja u stvaranju neovisne RH – rekao je župan Tolušić.

Predsjednik ZU HVIDR-e Virovitičko-podravske županije Nenad Križić zahvalio je županu Tolušiću na podršci u radu. Tom prilikom upoznao je župana s projektima koje trenutno provode, kao i s onima koji su u planu te je najavio 7. hodočašće hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj, koje će se održati 13. prosinca.

Ostatak sastanka protekao je u opuštenom tonu, a članovi HVIDR-e VPŽ imali su priliku prepričati svoja iskustva s 21. SŠNIDOR-a.