Virovitičko-podravska županija kreditira poduzetnike u sklopu programa „Lokalni projekti razvoja malog gospodarstva – 09“

Temeljem programa kreditiranja „Lokalni projekti razvoja malog gospodarstva – 09“, povjerenstvo za kredite Virovitičko-podravske županije uz suglasnost nadležnog ministarstva, odobrilo je dva nova kreditna zahtjeva poduzetnika u ukupnoj vrijednosti od 2.100.000,00 kn.

1

Tvrtka Pilmat d.o.o. iz Pitomače sukladno odobrenim kreditnim sredstvima planira izvršiti  ulaganja u izgradnju poslovnog prostora i nabavu opreme u iznosu od 400.000,00 kn, dok se investicijski projekt tvrtke Grafiti Becker d.o.o. odnosi na izgradnju poslovnog prostora u Poduzetničkoj zoni u Virovitici u iznosu od 1.700.000,00 kn.

U cilju jačanja i unapređenja gospodarskih aktivnosti poduzetnika Virovitičko-podravska županija i Ministarstvo poduzetništva i obrta, kroz ovaj kreditni program pratiti će poduzetnike sa ukupnom subvencijom kamata u iznosu od 3%. ( VPŽ 1% i MINPO 2)

Sukladno uputama Ministarstva poduzetništva i obrta od veljače 2014. godine, ovaj kreditni program zatvara se zaključno sa 31. ožujkom 2014. godine zbog iskorištenja kreditnog potencijala, a u najavi je novi projekt subvencioniranja kamata poduzetničkih kredita čija se provedba očekuje u drugom kvartalu 2014. godine.