Poduzetnički inkubator
Poduzetnički inkubator

Nova radna mjesta u Slatini, Orahovici i Pitomači

Virovitičko-podravskoj županiji je prošao još jedan veliki projekt s kojim će se otvoriti nova radna mjesta u Slatini, Orahovici i Pitomači. Radi se o Mreži inkubatora Virovitičko-podravske županije, s izgradnjom i obnovom, te stavljanjem u rad tri nova inkubatora u Orahovici, Slatini i Pitomači, ukupne površine oko 4100 četvornih metara. U navedenim inkubatorima, predviđeno je da će u punom kapacitetu, biti omogućen povoljan smještaj za 47 poduzetnika. Virovitičko-podravskoj županiji će, prema odluci Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, pripasti bespovratnih 20 milijuna kuna.

VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, Poduzetničkim inkubatorom VPŽ, Gradskom razvojnom agencijom Slatina (GRAS), a uz pomoć grada Orahovice i općine Pitomača, napisala je projekt ”Mreže inkubatora Virovitičko-podravske županije”.

U navedenim inkubatorima, omogućit će daljnji razvoj poduzetništva na području Virovitičko-podravske županije, kako bi poduzetnici s ovog područja postali konkurentniji na tržištu rada. Na području Orahovice i Pitomače, gradit će se novi poduzetnički inkubatori, dok će se u Slatini, raditi o obnovi prostora, jer će poduzetnički inkubator biti smješten u staroj zgradi Doma zdravlja. Zadovoljstvo s prolaskom ovog projekta izrazio je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Inače, na području grada Virovitice uspješno djeluje Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije koji se svojim radom pokazao kao odličan način pomoći Županije poduzetnicima početnicima i oni koji su u razvoju svojih tvrtki.