Županijski izlagači predstavit će svoje specijalitete na 3. hrvatskom festivalu hrane i vina

Objavljeno:

spot_img

Ove godine će se po treći puta, od 13. do 15. studenog, održati Hrvatski festival hrane i vina – prvi sveobuhvatni festival u Hrvatskoj koji je usmjeren na promociju nacionalne kuhinje. Treće izdanje ovog Festivala održava se u Areni Zagreb. Cilj Festivala je promocija domaće gastronomije i enologije te pozicioniranje Hrvatske kao atraktivne eno-gastronomske destinacije.

Posjetitelje očekuje bogat program u sklopu kojeg će imati priliku upoznati se s preko 300 domaćih i stranih izlagača, degustirati njihove proizvode koji će se prodavati po atraktivnim cijenama te saznati najnovije eno-gastronomske trendove.

U sklopu Festivala bit će predstavljena cjelokupna enološka i gastronomska ponuda Hrvatske kroz različite regije i županije, kao i atraktivna ponuda ostalih zemalja regije. Osim bogatog programa 3. hrvatskog festivala hrane i vina, posjetitelje očekuje i zanimljiv i raznolik popratni program koji će se održavati tijekom sva tri festivalska dana. Na dvije pozornice posjetitelji će imati priliku pratiti atraktivne kulinarske show-ove uz pomoć kojih će moći besplatno savladati kulinarske trikove, a ljubitelji vina moći će sudjelovati na raznim vinskim radionicama te se upoznati s rijetkim autohtonim sortama.

Iz Virovitičko-podravske županije na Festivalu će se predstaviti 12 izlagača: Zlatni klas Otrovanec, Restoran Planinarskog doma Jankovac, Pustara Višnjica, “Sandrini kolači” iz Slatine, Podrum Vineda d.o.o. iz Vukosavljevice, Fructus iz Orahovice, Vina Matković također iz Orahovice, OPG Špoljar Davor iz Terezinog Polja, Šapica iz Slatine, autorica bloga „Domaćica“ Sanja Mijac iz Virovitice, Nervus d.o.o. iz Virovitice te Mesoprerada d.o.o. iz Slatine.

Osim što će izlagati na Festivalu, chef Dalibor Kovač iz restorana Planinarski dom Jankovac, blogerica Sanja Mijac i predstavnici restorana Višnjica, sudjelovat će i u kulinarskim radionicama.

Radionica Dalibora Kovača, koja je na rasporedu 13. studenog, bit će vezana uz specijalitete od divljači pošto Restoran Planinarski dom Jankovac raspolaže bogatom ponudom iste. Sanja Mijac, autorica bloga „Domaćica“, posjetitelje će 14. studenog upoznati sa svojom online riznicom tradicionalnih recepata koje želi sačuvati od zaborava. Zadnjeg dana Festivala, 15. studenog, bit će predstavljena gastro ponuda restorana Višnjica koju karakterizira domaća slavonska kuhinja te specijaliteti od batata i jelena lopatara.

Festival možete posjetiti 13. studenog od 14:00 do 21:00 h, 14. studenog od 10:00 do 21:00 h i 15. studenog od 10:00 do 20:00 h. Cijena dnevne karte iznosi 35 kn, grupne (25 i više osoba) 15 kn, festivalske (tri dana) 90 kn, a djeca do 10 godina imaju besplatan ulaz.
Hrvatski festival hrane i vina, koji je prerastao u vodeće regionalno gastronomsko događanje, podržali su Ministarstvo turizma, Ministarstvo gospodarstva, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska zajednica županija, Hrvatska banka za obnovu i razvoj, Grad Zagreb i Turistička zajednica Grada Zagreba. (www.vpz.hr; www.festivalhraneivina.hr)

Program događanja po danima možete preuzeti ovdje: http://www.festivalhraneivina.hr/hr/program-po-danima/

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Pogledajte kako izgleda preuređeni restoran Flora

Novouređeni restoran Flora od ponedjeljka otvara svoja vrata: Uživajte...

U Pejačevićevoj uskoro 46 novih parkirnih mjesta

Uskoro će biti riješen problem parkiranja i zaustavljanja pored...

Pojačan nadzor prometa za Vincekovo

Pred nama je vikend kojega će brojni vinogradari proslaviti...