U sklopu obilježavanja Europskog tjedna, koji se u periodu od 5. do 9. svibnja obilježava diljem Europe, Županijski savjet za europske integracije u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova organizirao je u srijedu 7. svibnja u Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko-podravske županije niz predavanja. Predavanjima su, između ostalih, nazočili načelnici općina s područja Virovitičko-podravske županije Marijan Brlek (Suhopolje), Željko Vencl (Nova Bukovica), Hrvoje Miler (Špišić Bukovica), zamjenik načelnika Općine Sopje Franjo Ricli, pročelnici županijskih upravnih odjela Jasna Abramović i Tugomir Majdak, ravnateljica VIDRA-e Natalija Havidić, direktor Poduzetničkog inkubatora VPŽ Igor Andrović, gospodarstvenici i obrtnici s područja županije…

Predavanja u sklopu Europskog tjedna održali su Tugomir Majdak, pročelnik županijskog Upravnog odjela za zajedničke politike i fondove EU s temom “Reforma zajedničke poljoprivredne politike (CAP) i njena primjena u razdoblju 2014”, ravnateljica VIDRA-e Natalija Havidić s temama “Inovacije kao ključni pokretač konkurentnosti gospodarstva VPŽ” i ”Selektivni oblici turizma i financiranje projekata iz fondova EU” te Anita Tenžera i Sven Jesenković iz Razvojne agencije VIDRA s temom ”Promicanje start up kulture u Virovitičko-podravskoj županiji”.
U okviru Europskog tjedna obilježava se i Dan Europe – 9. svibnja, kada je 1950. godine objavljena Schumanova deklaracija, što se smatra prijelomnim događajem u integraciji europskih država koja je potom uslijedila.