spot_img

Županijski vozač Ivo do Zagreba je vozio – 65 minuta

Objavljeno:

On je većini bio među prvima od zaposlenika Virovitičko-podravske županije koje bi upoznali. Ivan Otročak je, naime, 27 godina bio županijski vozač. Brojke i automobili oduvijek su mu jača strana. Kada bi vidio registraciju vozila, znao je tko ga vozi, čiji je, koliko ima konja, koliko juri, koliko troši goriva. O automobilima je znao sve, a Županiju pamti još od 15. studenoga 1993. godine.

– Da, to mi je bio prvi radni dan u Virovitičko-podravskoj županiji – sjeća se Ivan Otročak.

Kada bi nekome rekli “Ivo iz Županije”, svi bi znali o kome je riječ. Ivi je Badnjak bio zadnji radni dan, a župan Igor Andrović za oproštaj mu je u ime Županije darovao sat. Duhovite Ivanove priče doslovce se prenose s koljena na koljeno. Nije tajna da je volio “malo bržu” vožnju i da je najsretniji bio kada bi mu rekli “trebamo biti u Zagrebu za sat i petnaest”.

– Znao sam dolaziti za 65 ili 70 minuta, do Sabora bih dolazio za 75 minuta. Bilo je to, istina, davno, ali eto, pamti se – smije se, ali napominje “nemojte o tome previše”. Kaže da su nekad službeni automobili bili bolji, skuplji.

– Najbolji je novi auto. Pamtim Audi A6, ili Renault Safrane. Danas se voze skromnija vozila, srednja klasa. Nema ni jurnjave kao nekada. Kreće se ranije, stiže se na vrijeme – kaže Ivo.

Zanimljiva iskustva imaju oni koji su se s njim vozili, pa tako i kolega novinar Kristijan Toplak.

– Jurnjave je bilo. Znaju to oni koji su sjedili na stražnjem sjedalu, koji su se “šetali” slijeva nadesno, od stakla do stakla. Takav slalom nije imala ni Janica Kostelić u najboljim danima. Rijetki su oni kojima nakon tih “putešestvija” nije trebao uređaj za reanimaciju. Ja bih već kod Grubišnog Polja kolutao očima i pisao testament – prisjeća se Toplak.

No Ivo je bio siguran, pouzdan vozač, vozio je sve župane, i po suncu i kiši i snijegu i ledu. Ujutro i u podne i po noći. Volan je bio njegov život.

– Koliko sam odvozio? Hm, pa više od dva milijuna kilometara – s blagim osmijehom kaže Ivo.
– On koji je volio brzinu, i zafrkanciju do bola, za nas će uvijek ostati “naš Ivo”… Hvala, Ivo! – poručili su djelatnici Virovitičko-podravske županije. V. Grgurić

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Novinarka Marija Lovrenc dobitnica nagrade “Lajk za odgovorno izvještavanje”

Novinarka i urednica Informativnog centra Virovitica Marija Lovrenc dobitnica...

Virovitička županija razvijena je kao Libanon

Hrvatska je neujednačeno razvijena i jako centralizirana država. Zagreb...

Budite pri oprezu ako se krećete u blizini virovitičke gimnazije

Ako se krećete u blizini Gimnazije Petra Preradovića u...

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica: Nastavljamo...