Županijskom Domu zdravlja je u protekle dvije i pol godine odobreno gotovo 16 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Objavljeno:

Zahvaljujući dobroj suradnji sa Županijom, kao i s Razvojnom agencijom VIDRA, Domu zdravlja VPŽ je u protekle dvije i pol godine odobreno gotovo 16 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Dom zdravlja

Virovitičko-podravska županija u suradnji sa županijskim Domom zdravlja sredstvima europskog Fonda za regionalni razvoj kroz projekt „Poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite u Virovitičko-podravskoj županiji“ obnovila je i opremila niz ambulanti na području županije.

– Ugodno sam iznenađen svom opremom koju ova Ispostava Doma zdravlja ima i sa svime u što se u protekle dvije godine ulagalo, a to nije malo jer iznosi se kreću oko 6,6 milijuna kuna. Bespovratna sredstva EU iznose 5,6 milijuna kuna, a ostalo su sredstva Županije i Doma zdravlja. Adaptacijom i opremanjem ambulanti doprinosimo da svi stanovnici naše županije imaju jednake uvjete liječenja. Sve to radimo radi naših građana, ali želimo također da i naši liječnici imaju kvalitetnije prostore i opremu, kako bi mogli kvalitetnije obavljati svoj posao – rekao je župan Andrović.

Zahvaljujući dobroj suradnji Doma zdravlja sa Županijom kao osnivačem ustanove i s Razvojnom agencijom VIDRA, Domu zdravlja je u protekle dvije i pol godine odobreno gotovo 16 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Sav taj iznos utrošen je u izgradnju novih i adaptaciju postojećih ambulanti te u njihovo opremanje medicinskom opremom.

– Mislim da smo time značajno podigli kvalitetu zdravstvene zaštite na području županije. Napravili smo nove ambulante u Zdencima i Novoj Bukovici, upravo kreću radovi na izgradnji nove ambulante u Čađavici, u potpunosti smo uredili zgrade ispostava Doma zdravlja u Orahovici i Pitomači novom stolarijom, fasadom i medicinskom opremom, a u Pitomači se ugrađuje i lift. Trenutačno se adaptira sedam ambulanti, za koje smo dobili i mnogo nove opreme – naglasio je ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Igor Fazekaš.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Marginalci su najgledaniji hrvatski film ove godine

Interes za domaćom hrvatskom komedijom itekako postoji. Jedan od...

Gradski muzej Virovitica sada je nominiran i za nagradu Europske muzejske akademije

U povodu osvajanja nagrade ŽIVA 2022. za najbolji slavenski...