Dom zdravlja

Zahvaljujući dobroj suradnji sa Županijom, kao i s Razvojnom agencijom VIDRA, Domu zdravlja VPŽ je u protekle dvije i pol godine odobreno gotovo 16 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Dom zdravlja

Virovitičko-podravska županija u suradnji sa županijskim Domom zdravlja sredstvima europskog Fonda za regionalni razvoj kroz projekt „Poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite u Virovitičko-podravskoj županiji“ obnovila je i opremila niz ambulanti na području županije.

– Ugodno sam iznenađen svom opremom koju ova Ispostava Doma zdravlja ima i sa svime u što se u protekle dvije godine ulagalo, a to nije malo jer iznosi se kreću oko 6,6 milijuna kuna. Bespovratna sredstva EU iznose 5,6 milijuna kuna, a ostalo su sredstva Županije i Doma zdravlja. Adaptacijom i opremanjem ambulanti doprinosimo da svi stanovnici naše županije imaju jednake uvjete liječenja. Sve to radimo radi naših građana, ali želimo također da i naši liječnici imaju kvalitetnije prostore i opremu, kako bi mogli kvalitetnije obavljati svoj posao – rekao je župan Andrović.

Zahvaljujući dobroj suradnji Doma zdravlja sa Županijom kao osnivačem ustanove i s Razvojnom agencijom VIDRA, Domu zdravlja je u protekle dvije i pol godine odobreno gotovo 16 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Sav taj iznos utrošen je u izgradnju novih i adaptaciju postojećih ambulanti te u njihovo opremanje medicinskom opremom.

– Mislim da smo time značajno podigli kvalitetu zdravstvene zaštite na području županije. Napravili smo nove ambulante u Zdencima i Novoj Bukovici, upravo kreću radovi na izgradnji nove ambulante u Čađavici, u potpunosti smo uredili zgrade ispostava Doma zdravlja u Orahovici i Pitomači novom stolarijom, fasadom i medicinskom opremom, a u Pitomači se ugrađuje i lift. Trenutačno se adaptira sedam ambulanti, za koje smo dobili i mnogo nove opreme – naglasio je ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Igor Fazekaš.