spot_img

Županiju posjetila delegacija Velike Gorice

Objavljeno:

U srijedu, 22. listopada, Virovitičko-podravsku županiju posjetila je delegacijaVelike Gorice na čelu s gradonačelnikom Draženom Barišićem.

Sastanak je održan u maloj vijećnici Virovitičko-podravske županije, a glavne teme bile su predstavljanje međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo te predstavljanje rada VIDRA-e – Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Viroexpo su predstavili župan virovitičko-podravski Tomislav Tolušić i direktor sajma Igor Andrović, nakon čega je uslijedio dogovor oko sudjelovanja Velike Gorice na sajmu.

Rad VIDRA-e – Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije predstavila je ravnateljica Natalija Havidić, dok je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin gostima prenio iskustva s Lokalnim akcijskim grupama u upravljanju lokalnim razvojem.

Nakon sastanka na rasporedu je bio obilazak Poduzetničkog inkubatora i njegovih stanara, a s projektom „E-nkubator sa i bez zidova u Virovitičko-podravskoj županiji“ u sklopu kojeg je izgrađena zgrada Inkubatora, goste je upoznao direktor Igor Andrović. Osim Poduzetničkog inkubatora delegacija Velike Gorice obišla i novoobnovljenu kuriju (dvorac) Janković u selu Kapela Dvor, koja je obnovljena u sklopu projekta prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska Drava4Enjoy vrijednog 2.115.972,33 EUR, studentski restoran „Škola“ te Palaču Pejačević.

Gosti su izrazili oduševljenje viđenim te je dogovorena daljnja suradnja između Grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije s Velikom Goricom kako bi se i u budućnosti mogli međusobno razmjenjivati podaci, iskustva te primjeri dobre prakse, osobito u povlačenju sredstava iz EU fondova.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni