Županu Tolušiću svečano uručen Ugovor za projekt „Panonski drvni centar kompetencija“

Objavljeno:

spot_img

U petak, 24. listopada, u Zagrebu, župan virovitičko-podravski, Tomislav Tolušić, nazočio je svečanom uručivanju i predstavljanju ugovora iz projekta „Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu“ iz Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013.

Tom prilikom županu Tolušiću uručen je Ugovor za „Panonski drvni centar kompetencija“, jedan od prvih projekata koji će biti realiziran iz Strukturnih fondova EU u okviru navedenog Programa.

Izgradnja Centra ima za cilj povećanje konkurentnosti drvno-prerađivačkih poduzeća na širem panonskom, ali i na čitavom području Republike Hrvatske, te će pužati usluge malim i srednjim poduzetnicima iz drvno-prerađivačkog sektora, i to u svim fazama razvoja finalnih proizvoda od drva, odnosno proizvoda s većom dodanom vrijednošću, s naglaskom na inovacije.

Ukupna vrijednost projekta, čija će se provedba odvijati kroz 24 mjeseca, je 44.701.237,17 kn, a 99% vrijednosti projekta bit će financirano iz Strukturnih fondova EU dok Virovitičko-podravska županija, koja je nositelj projekta, financira razliku od 1%.

Patneri na projektu su VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Institut Ruđer Bošković i Šumarski fakultet u Zagrebu. Centar će ujedno biti i poveznica između poduzetnika i znanstvene zajednice, pošto će znanstveni partneri, Šumarski fakultet i Institut Ruđer Bošković, kroz projekt dodatno opremiti svoje laboratorije opremom koja će omogućiti istraživanje i razvoj novih proizvoda od drva.

Panonski drvni centar kompetencija u ožujku 2013. godine proglašen je od strane Hrvatskog klastera konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora „Projektom od nacionalnog interesa za drvno-prerađivački sektor“ pošto je riječ o prvom hrvatskom centru koji će biti usmjeren na jačanje tog sektora.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...