spot_img

Zvonimir Šimić iz Virovitice prvi na Bandićevoj listi za IV. izbornu jedinicu

Objavljeno:

Koalicija za Premijera koju čini pet stranaka na čelu sa BM 365 – Strankom rada i solidarnosti, predala je u petak Državnom izbornom povjerenstvu kandidacijske liste za prijevremene parlamentarne izbore za svih 12 izbornih jedinica.

Milan Bandić na prvom je mjestu liste za Drugu izbornu jedinicu, a Jelena Pavičić Vukičević je prva u Prvoj izbornoj jedinici. Predsjednik Narodne stranke: Reformisti, Radimir Čačić predvodi listu za Treću izbornu jedinicu, Zvonimir Šimić prvi je u četvrtoj, a Petar Bašić u Petoj izbornoj jedinici. Listu u Šestoj izbornoj jedinici predvodi Miodrag Demo, a ekonomist i sveučilišni profesor Ljubo Jurčić bit će prvi u Sedmoj. Katarina Toković je prva u Osmoj izbornoj jedinici, načelnik Vira Kristijan Kapović u Devetoj, dok splitski gradonačelnik Ivo Baldasar predvodi listu u Desetoj izbornoj jedinicu. Legendarni nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević nositelj je u Jedanaestoj izbornoj jedinici (dijaspora), a u Dvanaestoj izbornoj jedinici (nacionalne manjine) kandidat je Nura Ismailovski.

Prije predaje kandidacijskih lista DIP-u predstavnici Koalicije za Premijera pred javnim su bilježnikom, potpisali Izjavu kojom su utvrdili pravila zamjene zastupnika u okviru zakona. Tom su se Izjavom predstavnici koalicijskih partnera obvezali da će uzeti u obzir sve preferencijalne glasove, a ne samo one iznad 10 posto u odnosu na glasove koje je dobila lista.

“Mi smo – čelnici stranaka – uvjetno napravili redoslijed na izbornim listama, ali će redoslijed ustvari određivati građani. Prepustimo to njima“, poručio je tom prilikom Milan Bandić.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni